domingo, marzo 28

Mitja de Montornès: rècord de participació i millor marca en categoria masculina

Tot estava preparat perquè aquesta 17a. edició de la Mitja de Montornès es convertís en la millor de la història de la prova, i així ha estat. Amb un temps primaveral però sense excés de calor ni massa humitat, els 21 km de Montornès han començat amb una mica de retard, però l'espera ha valgut la pena. Amb més de 3.000 participants entre les 3 curses, l'ambient estava garantit, i si alguna cosa li sobra a aquesta prova és precisament això: ambient. L'espectacular lot de regals (probablement, el més generós de tot el circuit català) s'encarrega de la resta.
En el pla purament esportiu, el nou circuit no ha decebut: Mohamed Benhmbarka i Driss Lakhouaja han protagonitzat un duel emocionant que no s'ha resolt fins al darrer tram. Al final, triomf per a Benhmbarka, que amb un temps de 1h04'14" s'emporta el rècord de la prova (l'ha rebaixat en més d'un minut) i els 800 euros corresponents (400 per guanyar i 400 més pel nou rècord). Benhmbarka acredita d'aquest mateix hivern una marca de 1h03'32" i l'any passat ja va ser segon a Montornès.
En categoria femenina, el nivell ha estat inferior al d'altres anys. La victòria ha estat per a Meritxell Bonet (1h20'49"), que amb aquest registre millora la seva marca oficial sobre els 21 km (fins ara tenia acreditats 1h21'00" a Sitges). Per cert, Bonet ha deixat amb un pam de nas als que només contemplaven la possibilitat de triomf de la gran favorita, Hasna Bahom, que només ha pogut ser segona amb 1h24'09".
Com a dada anecdòtica, al post d'ahir comentàvem que l'any passat van aconseguir baixar d'1h20' 37 atletes. Doncs bé, aquest any han estat 60. Felicitats a tots ells! I, per descomptat, a tots als que han completat els 21 km...
Veure resultats complets clicant aquí.

No hay comentarios: